A tegnapi nap elkészítettük a dinók földjét, ahol a mai nap kitört a vulkán.
A vulkánkitörés könnyen elkészíthető otthon a gyerekekkel. Csak néhány hozzávaló kell amit a konyhádban megtalálsz!
A gyerekeknek nagyon fog nekik tetszeni!

Hogyan készítettük el a vulkánt? 

A tegnapi nap elkészítettük a dinók földjét, az akkor készített homokból készült ma a vulkán.
Tegnap elkészített homokhoz raktunk sót, és vizet, így kaptunk egy só-liszt-kávé gyurmát.
Egy magasabb falú műanyag dobozba állítottunk egy kisebb befőttes üveget, ezt borítottuk be a só-liszt-kávé gyurmával úgy, hogy az üveg szája nyitott maradt.
A végeredmény tényleg úgy nézett ki mint egy valódi vulkán.

Az elkészült vulkánba ételfestékkel színezett ecetet öntöttünk. Ha nincs otthon ételfestéked, jó a tempera, vagy vízfesték is:
Fontos, hogy ne sajnáld az ecetet. Mi a vulkán alapját képező üveget jó jó háromnegyedig töltöttük meg ecettel.

Na de hogyan lesz ebből vulkánkitörés? 

A színezett ecetes vízbe szódabikarbónát öntöttünk!
Mi, ahogy a videóban látod, bőven használtunk szódabikarbónát, így jó sokáig lehetett figyelni a vulkánkitörést!

A képen már a kitörés végét látod. 🙂

Vulkánkitörés dínó földjén

Készítettünk róla egy videót is. Nézd meg nekünk milyen lett a vulkánkitörésünk a dínók földjén! 🙂

Vidám időtöltést kívánunk! 🙂

Ti is rajongtok a dínókért? 

Dinó világ – Játékos tudástár ovisoknak nektek szól! Nézzétek meg ITT << ide katt! 

Dínó világ - játékos tudástár ovisoknak

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár