Ha már Farsang, akkor farsangi pillefánk! És persze nem maradhat ki a közös fánk sütés sem! 🙂

Mi idén pillefánkot készítettünk, a gyerkőcök nagyon élvezték az elkészítését, na és persze alig vártuk,
hogy egy jót lakmározzunk belőle 🙂

Jó szívvel ajánlom Nektek is, nagyon finom, és igazán könnyen elkészíthető!

A mi pillefánkunk receptje:

  • 2 púpos bögre liszt (2,5 dl-es bögrét használtunk)
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db 140 grammos natúr joghurt, vagy tejföl
  • 2-3 evőkanál cukor

A farsangi pillefánk elkészítése:

A hozzávalókat összekeverjük, alaposan összedolgozzuk, melyből galuska állagú tésztát kapunk.
2 kanál segítségével beleszaggatjuk a tésztát a felhevített olajba, és készre sütjük. Forgatni nem kell, mert magától megfordul az olajban.
A kisült kis fánkokat papírtörlővel kibélelt tálba tesszük, és ízlés szerint lekvárral, porcukorral fogyasztjuk 🙂

Hogy még mókásabban teljen a közös sütés, ajánlom a fánk készítéshez ezt az ovis versikét 🙂

Hermann Marika: A farsangi fánk

Asztalunkon farsangi fánk,
Szalag díszíti oldalát.
Kívül, mint a hamvas rózsa,
Belül, mint a narancs héja.
Illata friss, vanília,
Csiklandozza az orrodat.

Beleharapj, alig várod,
Íze, tudom elvarázsol.
Tésztája oly foszlós, puha,
Könnyű, mint egy csibe tolla.
Nosza rajta, vegyél egyet,
Hogy a farsang még szebb legyen.

Oszd meg velünk az elkészült pillefánkjaitokat, akár a facebook oldalunkon,
akár emailben az anita@anyameselj.hu, vagy a marika@anyameselj.hu email címen!

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár