Ha már Farsang, akkor farsangi pillefánk! És persze nem maradhat ki a közös fánk sütés sem! 🙂
Mi idén pillefánkot készítettünk, a gyerkőcök nagyon élvezték az elkészítését, na és persze alig vártuk,
hogy egy jót lakmározzunk belőle 🙂
Jó szívvel ajánlom Nektek is, nagyon finom, és igazán könnyen elkészíthető!
A mi pillefánkunk receptje:
- 2 púpos bögre liszt (2,5 dl-es bögrét használtunk)
- 2 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 db 140 grammos natúr joghurt, vagy tejföl
- 2-3 evőkanál cukor
A farsangi pillefánk elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük, alaposan összedolgozzuk, melyből galuska állagú tésztát kapunk.
2 kanál segítségével beleszaggatjuk a tésztát a felhevített olajba, és készre sütjük. Forgatni nem kell, mert magától megfordul az olajban.
A kisült kis fánkokat papírtörlővel kibélelt tálba tesszük, és ízlés szerint lekvárral, porcukorral fogyasztjuk 🙂
Hogy még mókásabban teljen a közös sütés, ajánlom a fánk készítéshez ezt az ovis versikét 🙂
Hermann Marika: A farsangi fánk
Asztalunkon farsangi fánk,
Szalag díszíti oldalát.
Kívül, mint a hamvas rózsa,
Belül, mint a narancs héja.
Illata friss, vanília,
Csiklandozza az orrodat.
Beleharapj, alig várod,
Íze, tudom elvarázsol.
Tésztája oly foszlós, puha,
Könnyű, mint egy csibe tolla.
Nosza rajta, vegyél egyet,
Hogy a farsang még szebb legyen.
Oszd meg velünk az elkészült pillefánkjaitokat, akár a facebook oldalunkon,
akár emailben az anita@anyameselj.hu, vagy a marika@anyameselj.hu email címen!
Ti mondtátok!